3D-Utskrift

Pulvertekniken även kallad PP (Plaster-based Printing) låter oss skapa komplexa och mycket detaljrika modeller i fullfärg. Ett gips pulver läggs lager för lager samtidigt som bindemedel och färg ritas ut med hjälp av bläckstråle teknik. Det här gör att modellerna färgläggs direkt i skrivaren. Modeller i gips komposit härdas med Cyanoakrylat och blir väldigt hårda och tåliga. Vi vaxar även 3d-figurerna så att det blir en jämn och mjukare yta som också till viss del är resistent mot fukt och vatten. 3D-figurerna håller därmed i många många år framöver som ett fint minne på något som en gång var.

Det finns olika storlekar som man kan välja, vi har storlekar från 15 cm upp till 25 cm och kvalitén skiljer sig en aning från de minsta storlekarna till de större storlekarna, detta beror på att en större 3d-figur får fler synliga detaljer jämfört med en mindre 3d-figur.

Vi använder oss av en avancerad teknik där texturerna blir skarpa vid inskanningar, se exempel på inskannings kvalitén och utskriftskvalitén

Detaljrikedomen på de mindre figurerna är väldigt bra i sig också för den delen, se exempelvis på vecken på byxorna och de små detaljerna i ansiktet på bilden nedanför.

Exempel på en 3d-figur på 15 cm

3d-figur_ex9

Vi utför även utskrifter i andra material om ni så önskar, vi kan utföra utskrifter PLA-plast.